Objavljeno: 24.06.2014 u 15:56 | Zanimljivosti | Komentara:

Svi su iznenađeni što ovaj proizvod košta manje od 10 eura, a vi?

Jedna holandska kompanija šokirala je strane medije kada se odlučila da jednu, za sve ostale evropske zemlje, veoma kontroverznu odluku sprovede u djelo. Naime radi se o proizvodu koji će po svemu sudeći dostići veliku popularnost u Holandiji.

deset-eura

Nakon elektronske cigarete, na redu je došao i elektronski džoint, ideja koja je potekla, kako se i moglo očekivati, iz Holandije.

Naime, holandska kompanija E-Njoint BV je razvila i proizvela prvi elektronski džoint na svijetu.

elektronski-dzoint-foto-youtube

Prema pisanju jednog milanskog lista, radi se o jednokratnom proizvodu namijenjenom žurkama, muzičkim dešvanjima, barovima, klubovima i drugim sličnim okupljanjima. Trenutno se proizvodi 10.000 jednokratnih elektronskih džointa dnevno koji se mogu kupiti širom Holandije na kioscima i prodavnicama duvana, a uskoro i u ostatku Evrope.

Sličan pravom džointu po dizajnu, E-Njoint je potpuno legalan jer ne sadrži psihoaktivnu supstancu THC, niti duvan, kao ni nikotin. Prodaje se po cijeni od 9 eura u šest različitih voćnih mirisa.

Izvor: kolektiv.me

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: