Objavljeno: 05.05.2017 u 10:58 | Zanimljivosti | Komentara:

Svekrva mi je došla sa divno upakovanim poklonom: Kad sam ga otvorila, SMRTNO SAM SE UVRIJEDILA

Nisam pretjerano maljava osoba. Povremeno idem na depilaciju bikini zone da sredim prepone i to je to. Obrve nisam dirala sve do 20. godišnjice mature. Iznad usana imam malo malja, ali zaista nisu primjetne osim ako mi se baš ne unesete u lice sa lupom.

Foto: Ilustracija

Foto: Ilustracija

Doduše, imala sam putić od malja od pupka do prepona. Išla sam par puta na epilaciju, a onda mi je muž rekao da ostavim te dlake na miru. Zato sam se, između ostalog, i udala za njega. Jer me voli takvu kakva jesam. I priznaću vam, prevrtala sam očima i zgražavala se na žene dlakavije od mene koje su ponosno šetale svoje malje. Bila sam srećna što nisam jedna od njih. Barem sam tako mislila.

A onda mi je jednog dana, brak je još bio svjež, došla svekrva sa poklonom. Bila sam baš uzbuđena i jedva sam čekala da ga otpakujem. Unutra je bila neka kutija iz sedamdesetih godina prošlog vijeka sa ženom u tom retro stilu. A u kutiji stari aparat za depilaciju. To je moja svekrva kupila svojoj snaji.

Ništa ne poručuje “dobrodošla u porodicu” kao tvoj lični aparat za depilaciju, zar ne? I reći ću vam da bol koji sam osjetila kada sam zagrizla jezik da ne bih rekla šta zaista mislim o poklonu prevazilazi bol svih čupanja, epilacije, voskova i pinceta.

Užasnuto sam, birajući riječi, rekla mužu da mi je njegova majka donijela polovan aparat za depilaciju. Iako smo bili daleko od nje i šaputali, izgleda da je osjetila tenziju. Mora da je vidjela kako mi se nakostriješila dlaka na glavi, nausnicama, preponama, pazusima. Pitala me je “ne sviđa ti se?”. Pogledala sam je u totalnoj konfuziji. Muž je bio još očajniji.

Foto: Ilustracija

Foto: Ilustracija

 

Stajao je iza nje i nijemo me molio da ne pravim scenu i zadržim za sebe svoje feminističke stavove o nepotrebnosti depilacije.

Ja sam sebe prihvatila ovakvu, sa povremenom asistencijom pincete i voska. A opet, u krilu mi se našao podsjetnik moje konzervativne svekrve koja je očito zaključila da mi je bašta zapuštena i da treba da se latim branja korova.

I samo sam joj uputila jedan osmjeh kroz dlakave nausnice. Zahvalila sam joj se na pažnji. Uostalom, ipak sam ja svježa snaja, a ona nova svekrva. Naša borba je tek počela.

Izvor: zena.blic.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: