Objavljeno: 03.06.2018 u 19:18 | Bizarno, Slike, Zanimljivosti | Komentara:

ŠTO NE VALJA S OVIM BRAŠNOM? Žena uočila nešto čudno u vrećici; ljudi se zgrozili vidjevši što je bilo unutra

‘Ti poznati mali tragovi u brašnu’, napisala je u opisu fotografije, sugerirajući kako nešto nije u redu. I nije bilo

brasno (1)

Na prvi pogled izgleda kao posve nezanimljiva plastična posuda s brašnom, no jedna je majka oka sokolova primijetila nešto zabrinjavajuće. Jednom kad saznate zašto, nema šanse da taj sitan detalj više ne vidite. Australka je ovu naizgled bezazlenu fotografiju brašna na kuhinjskom stolu objavila na Facebooku i napravila hit. Vidite li vi prijetnju koja se krije u spremniku?

brasno (2)

“Ti poznati mali tragovi u brašnu”, napisala je u opisu fotografije, sugerirajući kako nešto nije u redu. I nije bilo. Naime, ti sićušni tragovi u brašnu prvi su sigurni znaci zaraze ličinkama žiška, najčešćeg kuhinjskog nametnika koji obično napada hranu koja se drži u ormarićima. Žižak nalazi svoj put u kuću kroz sitne pukotine ili je, pak, češće već prisutan u samom proizvodu. Čest je gost u pakiranjima žitarica, tjestenine, orašida, čaja, sušenog voća, keksa te riže.

Stručnjaci savjetuju da bacite sadržaj koji vam se učini sumnjivim, kao i da takva namirnice odmah preselite iz vrećice u plastičnu posudu. U raspravu su se uključili i drugi korisnici Facebooka, koji imaju vlastite recepte protiv nametnika.

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

“Stavite 1 – 2 lovorova lista u spremnike sa suhim namirnicama. One neće povući miris, ali će odbijati nametnike”, “Ja zamrzavam brašno nakon kupnje i izvadim ga tek kad mi zatreba. Potom ostatak spremam u plastičnu posudu”, “Uvijek držim brašno u hladnjaku i nikad nisam imala problema”, neki su od savjeta vrsnih domaćica.

Izvor: net.hr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: