Objavljeno: 07.02.2018 u 14:11 | Slike, Zanimljivosti | Komentara:

Stjuardesa otkrila stroga pravila i što rade prije ulaska putnika u avion (FOTO)

Biti članom posade aviokompanije Emirates smatra se glamuroznim poslom. No, jedna Emiratesova stjuardesa otkrila je što sve treba proći da biste se tamo zaposlili, ali i kakva su stroga kompanijina pravila.

stjardese (1)

Britanka Joanna Collins objasnila je da morate proći kroz rigorozan trening ako želite doći do prve klase. Između ostaloga, trebate proći edukaciju o vinima i znati razliku između vina, šampanjaca, viskija i drugih pića.

Joanna je otkrila i na što se mora paziti kod izgleda.

stjardese (2)

Nokti vam mogu biti svijetloružičasti ili možete imati francusku manikuru. Imamo i nekoliko crvenih lakova koje određuje poseban odjel. Obavezni su ruž i olovka za usne u ‘Emirates crvenoj boji’”, rekla je Joanna i otkrila da je među stjuardesama najpopularniji Macov ruž Russian Red jer dugo drži.

stjardese (3)

Sjenilo za oči treba biti crno ili bež, a preporučuje se i crni tuš.

Pravila postoje i za frizure. Stjuardese mogu imati “banana-punđu” (French twist) ili običnu punđu na koju, ako žele, mogu staviti debelu crvenu gumicu za kosu. Joanna je otkrila da ona za svoju punđu koristi oblu mrežicu za kosu.

stjardese (4)

Ispričala je i što trebaju učiniti prije nego što putnici uđu u avion.

stjardese (5)

Održavamo sastanak prije svakog leta na kojem pregledavamo popis putnika, uključujući i važne osobe. Njihova imena i informacije imamo na tabletima”, rekla je Joanna i dodala da tijekom leta bilježe informacije o putnicima, poput onoga što vole ili ne vole, njihove prehrambene zahtjeve ili svrhu putovanja.

Izvor: vecernji.hr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: