Objavljeno: 05.06.2016 u 9:18 | Film, Showtime, Zanimljivosti | Komentara:

STARA DOBRA GARDA: Iznenadiće vas KOLIKO stvarno GODINA ima Ljubiša Samardžić! (FOTO)

Ljubiša Samardžić jedan je od najboljih, najpoznatijih i najmladolikijih glumaca još iz vremena stare Jugoslavije. Žene bi rekle da je on kao dobro vino, što je stariji – to bolje izgleda. Podsjetimo se filma koji ga je proslavio – “Prekobrojna” (1962), u kom mu je partnerka bila Milena Dravić. S njom je kasnije igrao mnogo puta, a u jednom intervjuu je rekao da su njih dvoje bili odličan tandem i da je svako spontano gradio svoju karijeru.

ljubisa

Krasi ga to što je, kako je izjavio u jednom intervjuu, udahnuo sebe u svoje likove. Njegov film “Miris kiše na Balkanu” doživio je, ništa manji uspjeh nego većina njegovih filmova iz mladosti i srednjih godina. S tim što se u ovom filmu bavio režijom, kojoj se posvetio nakon što mu se sin razbolio.

Snimio je preko 150 filmova. Želja mu je da snimi i film “Travnička hronika”, po romanu Ive Andrića. Ima 80 godina i duh mladića od 20. Želimo mu sreću!

Izvor: telegraf.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: