Objavljeno: 09.04.2017 u 19:37 | IT / Tech, Zanimljivosti | Komentara:

Šta će se desiti ako postavite flašu vode pored mobilnog telefona? Rezultat će vas iznenaditi!

Mobilni telefoni potpuno zarobljavaju naše živote. Mi ih koristimo za sve: kupovinu, plaćanje bankovnih transfera, komunikaciju, igrice, navigaciju … Svijet bez njih je gotovo nezamisliv.

Međutim, sve se svodi na jednu riječ: signal.

U prirodi.

suma

Kada nema mobilnog signala, naš telefon postaje samo gadžet, koji može da pravi dobre fotografije. Ne zaboravite, međutim, da u ekstremnim slučajevima, ovaj uređaj može da nam spasi živote. Dakle, šta raditi kada treba da pošaljemo poruku, ali nema dobrog mobilnog signala?

Zapravo, sve što nam je potrebno tada je flaša vode!

U šumi.

pametni-telefon-signal (2)

Nedostatak odgovarajuće pokrivenosti može da nam upropasti razne planove, ne samo na otvorenom, već i u bilo kojoj drugoj situaciji, pogotovo kadanam je cijela kancelarija na mobilnom telefonu. Jedan propušten razgovor može da upropasti mnoge poslovne mogućnosti!

Pametni telefon.

pametni-telefon-signal (1)

Dakle, šta treba da radimo?

Surfer po imenu Jordan je slučajno primjetio veoma zanimljiv fenomen.

Plastična flaša sa vodom.

pametni-telefon-signal (3)

Sama ideja izgleda ludo, ali ova metoda stvarno radi!

Sve što je potrebno je da pored pametnog telefona postavite plastičnu flašu ispunjenu vodom. Samo stavite svoj telefon na sto i flašu vode kod gornjeg dijela telefona gde je slušalica. Sljedeće, prebacite na ‘Režim rada u avionu’ koji isključuje prenos podataka.

Ovako:

pametni-telefon-signal (4)

Kada izađete iz ‘Režima rada u avionu’ telefon traži signal ponovo. A onda, na naše iznenađenje, vidimo da telefon ima nešto bolju pokrivenost signala!

Pogledajte video u nastavku, koji pokazuje kako se to dogodilo u praksi:

Molimo Vas da podelite ovaj savjet sa prijateljima na Facebooku!

Izvor: likemag.com

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: