Objavljeno: 20.05.2015 u 10:52 | Zanimljivosti | Komentara:

ŠOK TRANSFORMACIJA: Izgledao je ovako, a onda je ostavio drogu, alkohol i brzu hranu

Kao tinejdžer, Stiven Odom (28) provodio je slobodno vrijeme radeći ono što inače rade mnogi mladi tog uzrasta – opijao se i pušio marihuanu. Međutim, za razliku od vršnjaka koji su znali da povuku granicu, Odom je postao zavisnik.

Stiven Odom (4)

- Počelo je kao vrsta zabave u kojoj sam uživao sa prijateljima, a pretvorilo se u nešto mnogo mračnije. Konstantno sam želio više i trudio se da ugušim sve što sam osjećao – kaže on.

Do svog 22. rođendana, Odom je već bio pravi alkoholičar i nije mogao da zamisli život bez marihuane, a gutao je i tablete. Kada mu je psihoterapeut postavio ultimatum – dovedi se u red ili traži novog terapeuta, konačno je shvatio da je vrijeme da se sabere. Prijavio se na rehabilitaciju i, nakon nekoliko neuspjelih pokušaja, konačno je pobjedio poroke 2009. godine.

Stiven Odom (5)

Kada je prvi put video svoj odraz u ogledalu potpuno trijezan, shvatio je da su ga loše navike potpuno upropastile. Zahvaljujući alkoholu i brzoj hrani koju je nekontrolisano unosio, dogurao je do 136 kilograma.

Čvrsto je riješio da oslabi, ali put do željene figure nije bio lak. Trajao je četiri godine i zahtjevao mnogo odricanja, ali Stiven Odom je uspjeo da oslabi čitavih 56 kilograma. Danas je uspješan fotograf i asistent u muzičkoj produkciji. Otkad je počeo da živi zdravije, ima mnogo više uspjeha kod djevojaka.

Stiven Odom (6)

- Moj život je trenutno veoma dobar – kaže on.

Izvor: 24sata.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: