Objavljeno: 02.08.2013 u 9:53 | Zanimljivosti | Komentara:

Smršao 110 kilograma: Sad imam energije i sretniji sam

Iako sam se godinama šalio oko svoje debljine nije mi baš bilo svejedno i brinuo sam se za svoje zdravlje, priznaje Thomas koji je imao 195, a sad ima 85 kilograma.

smrsao 110kg

Thomas McIntyre (43) iz Sjeverne Irske bio je težak 195 kilograma na visinu od 188 centimetara.

- Iako sam se godinama šalio oko svoje debljine nije mi baš bilo svejedno i brinuo sam se za svoje zdravlje. Brinuo sam se sve više i više i počeo sam razmišljati o svojoj smrtnosti. Kako bi se utješio, puno sam jeo – kaže Thomas. Pretio je bio više od 20 godina.

- U dvadesetima sam se prestao baviti nogometom no i dalje sam jeo brzu hranu. Morao sam kupovati sve veću i veću odjeću. Za vjenčanje, prije pet godina, sam potajno naručio veće odijelo, za svaki slučaj. Veličina je bila 8XL – kaže Thomas. Dodaje kako mu je debljina bila teret.

Budući je veliki ljubitelj nogometa i često ide na utakmice, počeo je zapinjati u vratima na ulasku u stadion. Odlučio se na dijetu. Smršavio je 110 kilograma i s veličine 8XL došao na M, piše Heraldscotland.

- Prije nego sam otišao na dijetu nisam imao energije. Cijele dane sam samo sjedio u fotelji. Sad mi je sve puno lakše i puno sam sretniji. Ako imamo sreće, postat ćemo roditelji  i bit ću aktivan otac kao što sam to uvijek htio – kaže Thomas koji sad ima 85 kilograma.

Izvor: 24sata.hr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: