Objavljeno: 12.08.2014 u 18:24 | Featured, Zanimljivosti | Komentara:

SIBIR: Djevojčica (3) preživjela 11 dana u divljini zahvaljujući psu!

Nakon što je spašena ispričala je da se krila u travi i jela divlje bobice, a društvo joj pravio pas uz kog je spavala. “Zahvaljujući psu smo je i pronašli, jer se on posle devet dana vratio u selo, vjerovatno da zove pomoć. Već sljedeće jutro nas je odveo do djevojčice”, ispričao je portparol spasilačke službe Afanasij Nikolajev.

sibir-djevojcica-prezivjela-11-mjeseci-1

Karina Čikitova (3) iz udaljenog ruskog sela u Jakutiji, uspjela je da pobijedi sve opasnosti divljine i preživi 11 dana okružena zvijerima, prije nego što je pukom srećom spašena. Da preživi, pomogao joj je njen vjerni pas koji je djevojčicu devet dana nosio na leđima, a zatim otrčao kući po pomoć.

Trogodišnja devojčica je provela 11 noći u surovoj sibirskoj tajgi gdje se obrela prateći oca.

“Prvo nismo ni znali da se izgubila. Moj muž je pošao u svoje selo i mislili smo da ju je poveo. On, s druge strane, nije ni znao da je Katrina krenula za njim i kad smo se prvi put čuli poslije četiri dana, shvatili smo da je nema”, ispričala je majka devojčice.

Kako je mala djevojčica uspjela da preživi niske temperature i izbjegne divlje životinje zaista je nevjerovatno.

sibir-djevojcica-prezivjela-11-mjeseci-2

Pronašli su je kako sjedi u travi, samo u potkošulji i čarapama, promrzla, izujedana od insekata i izgrebana. Karina ne želi mnogo da govori o onome što joj se dešavalo, a psiholozi koji su je pregledali navode da ovaj događaj nije utjecao na njeno mentalno zdravlje.

Ruska Republika Jakutija zauzima prostor istočnog Sibira. Karakteristična je po brojnim planinama i visoravnima prekrivenim tajgama. Jakutske šume su prirodno stanište mrkih medveda, vukova, lisica, irvasa i losova. Ovo je jedna od najprostranijih prirodnih šuma na svijetu, a čak i u ljetnim intervalima se temperature mogu spustiti do nule.

Izvor: alo.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: