Objavljeno: 03.09.2014 u 17:30 | Priroda, Zanimljivosti | Komentara:

SAVRŠENO MJESTO: Najosamljenija kuća na Planetu!

Postoji predivan arhipelag koji se nalazi na južnoj obali Islanda, a naziva se Vestmannaeyjar. U njemu se nalazi majušan otok Ellidaey, a na tom otoku nalazi se jedna misteriozna kuća, za koju se ne zna kako je nastala i čija je. Ovo je priča o njoj…

najosamljenija-kuca-na-planetu-2

Otkad su se prvi puta pojavile fotografije ove kuće i otoka na internetu, stvorile su se i mnoge spekulacije – što je i otkuda pobogu na toe mjestu! No nitko do sad nije dao pravo rješenje o njoj.

Ovaj otok bio je naseljen prije 300 godina i na njemu je živjelo pet osoba koje su se bavile ribolovom, lovom i uzgojem stoke. No krajem 1930. godine odselili su se i posljednji stanovnici. Sada neki govore kako je ovaj otok dan na korištenje pjevačici Bjork, dok drugi vjeruju da je u vlasništvu ekscentričnog milijunaša. No nijedno od toga nije točno.

Naime, misteriozna kuća je u vlasništvu lokalnog lovačkog društva koje ga koristi kao sklonište, i kao – saunu. E sad, sauna u lovačkom društvu, i lovačka kućica na ovakvom otočiću!? Da, i mi smo pomislili na to, ali ipak se ovdje radi o skandinavskoj zemlji, a tko je jednom doživio Runtur, pojeo Hakarla i popio Brenivin, zna da tamo nisu svi čisti. Ali da je prekrasno – jest..

Izvor: dnevnik.hr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: