Objavljeno: 16.11.2017 u 8:38 | Moj Dom, Zanimljivosti | Komentara:

Samo 3% domaćica zna za ovaj trik sa lukom! Nikada se ovoga ne bi sjetila…

Neki trikovi nam zaista mogu poslužiti u svakodnevnim kućnim poslovima. Većina osoba koristi hemikalije u raznim aktivnostima, a nisu ni svjesne koliko je to štetno.

luk-vise

Zato trebate zamijeniti te hemikalije nekim prirodnim sastojcima. Da li ste znali da vam crveni luk može pomoći u kućanskim poslovima?

Da, dobro ste pročitali,može vam pomoći da otklonite razne tvrdokorne mrlje. Bilo da se radi o kuhinjskim površinama ili odjeći.

Samo uzmite malo luka i protrljajte po mrljama, potom isperite vodom. Bićete vrlo zadovoljni rezultatima. Otklonit će i najtvrdokornije mrlje. Mnogi nisu znali da luk mogu koristiti u ove svrhe.

Poznato vam je da luk ima antioksidansno, anitupalno, antibakterijsko, antigljivično dejstvo. Zato ga trebate konzumirati.

Možete iscijediti i njegov sok te pomiješati s medom i popiti. Očistit će vaš organizam, djelovati antiupalno i antikancerogeno.

Možda ne volite luk, ali probajte se naviknuti koristiti ga u ishrani. Mnogo je zdrav, a vidite da vam može pomoći i u domaćinstvu.

Izvor: megagiga.info

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: