Objavljeno: 24.02.2014 u 11:11 | Zanimljivosti | Komentara:

Rusi se našalili na sopstveni račun: Opet zatvoren peti olimpijski krug

U nedjelju su zatvorene Zimske Olimpijske igre u ruskom gradu Sočiju i opet se desilo da se peti olimpijski krug nije otvorio.

rusi-zatvaranje-olimpijskih-igara-krugovi-1Petog kruga na otvaranju nema…

Organizatori ceremonije zatvaranja Igara odlučili su da se našale na sopstevni račun.

Pri otvaranju Olimpijskih igara u jednom dijelu ceremonije desio se propust – od pet krugova koji predstavljaju kontinente otvorila su se samo četiri.

rusi-zatvaranje-olimpijskih-igara-krugovi-2…i na zatvaranju opet nema petog kruga…

Pet svijetlećih pahuljica je trebalo da se transformišu u olimpijske krugove.  Međutim, peti krug koji predstavlja Sjevernu i Južnu Ameriku ostao je u obliku pahuljice.

O cijeloj ceremoniji otvaranja se nije toliko govorilo koliko o tom propustu.

rusi-zatvaranje-olimpijskih-igara-krugovi-3…ali ipak je tu

U nedjelju, na zatvaranju desilo se isto, ali ovoga puta namjerno. Olimpijske krugove su ovog puta formirali igrači, a grupa igrača koja je trebalo da čini peti krug dugo je ostala grupisana baš kao pahuljica na otvaranju Igara.

Nakon nekog vremena, igrači su ipak stvorili i peti krug.

Izvor: Blic.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: