Objavljeno: 20.12.2017 u 13:25 | Bizarno, Zanimljivosti | Komentara:

RODNO FLUIDNA PORODICA: Svi članovi su promijenili pol – Tata je mama, mama je tata, sin je kćerka, a kćerka sin (FOTO)

Suprug se rodio kao žena, supruga kao muškarac, kći kao muško, a sin kao žensko. Danas su četveročlana sretna transrodna obitelj koja živi u Queen Creeku u Arizoni, a britanski Daily Mail ih predstavlja kao modernu obitelj.

transrodna-porodica

Sve četvero tvrdi da su rođeni u pogrešnom spolu i danas su transrodni.

Daniel Harrott ima 41 godinu i biološki je roditelj dvoje trans-djece. Rođen je kao žena i većinu života živio je kao žena. Vjenčao se s muškarcem i rodio dvoje djece – kći Mason i sina Joshuu. No tvrdi kako se nikad nije osjećao kao žena te da su mu oči otvorila njegova djeca. Naime, lani je sin Joshua s 12 godina odlučio promijeniti spol. Tvrdi kako je već sa 6 ili 7 godina znao da je trans-osoba. Taj put istodobno je slijedila i njegova mlađa sestra Mason, koja je odlučila postati muškarac. Kad mu je sin odlučio postati kći, a kći sin, i Daniel se upoznao s pojmom “transrodni”.

MUŠKA ODJEĆA

Kaže kako je zahvaljujući njihovoj hrabrosti da se predstavljaju onako kako se osjećaju i on odlučio u javnost izaći kao trans-osoba: “Kad sam vidio transrodne, shvatio sam da sam to ja i da je to moj život”, ispričao je Harrott za Daily Mail. Odmah je odrezao kosu i počeo nositi mušku odjeću, u kojoj se osjećao puno sigurnije. Nekako u vrijeme kada je postao muško, Daniel je upoznao Shirley Austin, šesdesetjednogodišnju transrodnu ženu koja je volontirala u udruzi za podršku roditeljima mladih trans-osoba. Ona je prije bila udana, ali je u tom trenutku bila sama i mislila je da će tako i ostati. No Joshua, Mason i Harrott postali su prijatelji s Austin, a odnos Harrotta i Austin počeo se razvijati i danas svi žive zajedno. “Konačno sam se oslobodila jer sam znala da s njim mogu biti ja i da on shvaća tko sam”, priča Austin. “Osjećam se voljeno”, rekao je Harrott uz osmijeh. “Osjećam ljubav prema tome tko sam, baš ovakav kakav jesam.”

Transrodne osobe mnogi iz neznanja miješaju s transvestitima. Naime, transrodna je osoba koja je rođena s obilježjima jednog spola, ali se ne osjeća tako. I ne želi da je tako doživljavaju. Kako bi dobili fizička obilježja spola koji žele, prvo piju blokatore hormona svojeg biološkog spola pa nastavljaju s pijenjem hormonskih tableta.

Izvor: jutarnji.hr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: