Objavljeno: 05.01.2017 u 16:23 | Slike, Zanimljivosti | Komentara:

Rodila je zdrave trojke, ali kada je podigla jednu od njih, uvidjela je zastrašujuću istinu! (FOTO)

Troje djece odjednom – Stejsi i Brajan to nikada nisu mogli da zamisle. Nažalost, ta sreća nije dugo trajala…

Sreća ovog para nije mogla biti veća!

bebe-trojke (4)

Tri identične bebe ugledale su svjetlost dana, bez komplikacija. Nakon nekoliko dana, i raznih zdravstvenih pregleda, Stejsi i Brajan mogli su sa troje novih članova, Mejsonom, Logan i Dilanom, da odu kući.

Sve dok Stejsi jednog dana nije uzela u ruke jednu od beba, Dilana.

bebe-trojke (1)

Na trenutke je prestajao sa disanjem, a daljim posmatranjem, sasvim slučajno su otkrili da i ostale dvije bebe ispoljavaju iste simptome. Nakon mjeseci ljekarskih pregleda i ispitivanja, dobili su dijagnozu!

bebe-trojke (2)

Dugo nije moglo da se nađe pravo ime za ovaj rijetki genetski poremećaj, dijagnostifikovan u Atlanti.

I na kraju su našli “krivca”. To je bio Parehovirus tipa 3. Virus uglavnom javlja kod novorođenčadi i može biti poguban po bebe. Neurološka oštećenja koja dovode do oštećenja nerava i mišića, samo su neke od posljedica.

bebe-trojke (3)

Bolest je vrlo teško utvrditi, ali kod ove tri identične bebe, virus je ipak mogao da bude otkriven. Bebe su sada na liječenju.

Iako je bolest još uvijek prilično rijetka, od sada se, radi preventive, svi budući roditelji testiraju na prisustvo ovog virusa.

Spasili su jedno drugo… kakvo čudo!

Izvor: likemag.com

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: