Objavljeno: 22.01.2014 u 11:03 | Auto & Moto, Zanimljivosti | Komentara:

Putinova nova superlimuzina otporna i na nuklearni udar, rade ju kao da je bolid

Ruska agencija Lenta objavila je maketu nove ruske superlimuzine, Marussje L2, koja će biti namijenjena predsjedniku Vladimiru Putinu i ostalim visokim kremaljskim dužnosnicima.

putin_limuzina

Marussia ili Marusja, kako se izgovara, zapravo je najnarodskije rusko žensko ime kao kod nas Anđa ili Janja.

Lakši, brži i sigurniji
Ta limuzina, koja na prvi pogled podsjeća na Citroënovu “žabu”, ali će za 4,2 sekunde dostizati brzinu od 100 kilometara na sat. Iako se na otkriva od kojeg će je materijala izrađivati, radit će se po tehnici kao i bolidi Formule 1 – što lakši, brži i sigurniji. Ovjes će također biti kao u Formuli.

Automobil će, naravno, imati automatizirani kokpit koji će se izrađivati u najpoznatijoj ruskoj tvornici satova Denisov. Limuzina će biti blindirana i moći će izdržati i lakši nuklearni udar. Stakla će biti zatamnjena i neprobojna.

Marussia će se proizvoditi u ograničenoj količini i služiti isključivo kao dužnosnički automobil pa ga, zasad, nitko neće moći kupiti na tržištu. Projekt tog ruskog turboauta napravili su stručnjaci Središnjeg znanstveno-istraživačkog instituta automobilistike i autodinamike (NAMI).

putin_limuzina_2

Proizvodnja u Moskvi
Automobil će se proizvoditi u moskovskoj tvornici ZIL, gdje se i sada rade državnički automobili za Kremlj, i to u suradnji s tvrtkom Marussia Motors Nikolaja Fomenka, poznatog ruskog autoinženjera, kaskadera i vozača relija koja proizvodi vozila po narudžbi. Kako pišu ruski mediji, proizvodnja superlimuzine trebala bi početi 2015. godine.

Izvor: www.jutarnji.hr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: