Objavljeno: 05.09.2013 u 7:56 | Zanimljivosti | Komentara:

Pustinju pretvorili u šumu, posadili 600.000 stabala (VIDEO)

Kineski par koji je počeo zajednički život u pustinji Unutrašnje Mongolije, kroz 28 godina stvorio je pravi mali raj. Posadili su ukupno 600.000 drveća i pretvorili pustinju u zelenilo!

Screenshot: YouTube

Screenshot: YouTube

Yin Yuzhen se u Unutarnju Mognoliju doselila još 1986. godine, a oko svojeg novog doma zatekla je samo nehumane klimatske uvjete i nepregledna mora pješčanih dina.

Zajedno sa suprugom Yin je odlučila to promijeniti i počeli su zajedno saditi drveće, i to o vlastiti trošak. U narednih 28 godina posadili su čak 600.000 stabala, a to su napokon primjetile i lokalne vlasti, kad se zabačena regija počela pretvarati iz pustinje u šumu, prenosi Shangahiist.com.

Odlučili su investirati u njihov rad i dati svoj doprinos njihovom radu, na taj način da im šalju nove sadnice, koje ovog puta Yin i njezin suprug ne moraju platiti.
Yin i njezin suprug stvorili su iz pustinje 1.600 hektara zelenih površina. U priloženom videu možete vidjeti kako to danas izgleda.

 

Izvor: Dnevnik.hr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: