Objavljeno: 22.01.2017 u 10:07 | Zanimljivosti | Komentara:

Proročanstvo Tarabića o kojem bruji internet: Na čelo svijeta dolazi riđi čovjek i onda slijedi OVO!

Donald Tramp je jučer položio zakletvu i zvanično postao 45. predsjednik Amerike. Proročanstvo Mitra Tarabića ponovo je glavna tema domaćih medija, nakon što se neko dosjetio da u jednom njegovom dijelu, između ostalog, stoji sljedeća rečenica…

tarabici

- Poslije ovog rata na prijestolje svijeta doći će jedan plemenit i dobrodušan riđi čovjek. Blago onome koji to doživi, jer će taj riđokosi svim ljudima donijeti sreću. On će biti duga vijeka i vladaće sve do smrti svoje od Boga date…

Za vrijeme njegovo ni poslije njega ratova više nikad biti neće, ali će tamo u ko zna kojem vremenu i vijeku za ljude, zbog njihovih gluposti, nastupiti veliko zlo i omraza ljudska – kaže se u ovom proročanstvu.

Društvene mreže ponovo su prepune odlomaka ovog proročanstva i svi su ubijeđeni da se radi upravo o Donaldu Trampu. Da li je Donald zaista plemenit i dobrodušan, ostaje da se vidi. Za sada znamo da je radoholičar, i da je u tom duhu vaspitavao i djecu, ali i da ima mizogine stavove i izjave.

Ko su bili Tarabići?

Mitar (1829.-1899.) i Miloš Tarabić (1809- 1854.) bili su inače, priprosti i nepismeni seljaci. Rođeni su u selu Kremna pokraj Užica prema kojemu se njihova proročanstva nazivaju Kremanskim proročanstvima. Brzo nakon doseljenja okumili su se sa svećeničkom obitelji Zaharić. Kumska veza je doprinijela da svećenik Zaharija Zaharić bude svjedok proročanstava Tarabića i da ih pomno zapisuje za buduće naraštaje. Među njihova najvažnija proročanstva spada i ono o raspadu Jugoslavije.

Šta vi kažete, da li je taj riđi čovjek zaista Tramp?

Izvor: Blic.rs/24sata.hr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: