Objavljeno: 02.01.2016 u 13:02 | Slike, Zanimljivosti | Komentara:

Pronašao je kompjuterski zvučnik na cesti, a kada ga je rasklopio imao je šta i da vidi! (FOTO)

Unatoč brzim tempom kojim se kreće razvoj tehnologije, postoji jedna stvar za koju je prilično neobično čuti, a to je zvučnik koji radi na USB priključak.

To je nešto što se jednostavno ne viđa iz očitih razloga. Ukoliko slučajno nekada naiđete na zvučnike iz kojih izlazi usb kablo, vjerovatno bi trebali biti sumnjičavi o pravoj namjeni tih zvučnika.

Ovaj naizgled običan zvučnik na cesti je pronašao čovjek pod imenom Mike. Izgleda sasvim normalno, zar ne? No dobro obratite pažnju na USB kablo.

spijunski-zvucnik (1)

Pametni Mike je osjetio da nešto nije uredu sa zvučnikom, te ga je odlučio rastaviti…

spijunski-zvucnik (2)

Nakon što je uklonio poleđinu zvučnika, unutra je pronašao ovo! Radi se o skrivenoj web kameri! Neko je napravio jedinstveni špijunski zvučnik s ciljem da gleda i snima šta se događa unutar tuđih domova.

spijunski-zvucnik (3)

Izvor: ludodobola.com

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: