Objavljeno: 01.02.2018 u 12:07 | Zanimljivosti | Komentara:

Prodavačica otkrila GADNO LICE kupaca na rasprodaji i šokirala Balkan: ‘Djevojka je u kabini uradila OVU GNUSNU STVAR, skoro sam se onesvjestila od šoka’

Svakom radniku u prodavnici koji se tim poslom bavi duže vrijeme, vjerovatno je bar jednom “pozlilo” od uzrečica “Kupac je uvijek u pravu” ili “Kupac je kralj”, jer ono što pojedini kupci rade, sve je osim fer i korektnog, a najmanje kulturnog , riječi su prodavačice jedne poznate “high street” radnje u Hrvatskoj.

Foto: Ilustracija

Foto: Ilustracija

Ona je za “Glas Slavonije” otkrila koja su to najneprijatnija iskustva i koji postupak mušterije ju je najviše šokirao.

- Ono što nam djevojke i žene ostave na kraju radnog dana u prodavnici, može se opisati samo rječju – svinjac! Kabine ostavljaju pretrpane odjećom koju su isprobavale, odjeća je razbacana po podu, isprljana šminkom, pocijepana, izgažena… Satima sve to poslije razvrstavamo, čistimo i vraćamo na svoje mjesto – priča “Glasu Slavonije” sagovornica.

Kada je riječ o krađi, uprkos svim mogućim zaštitama: videonadzoru, obezbjeđenju, zujalicama i alarmu pri izlasku iz radnje, pojedini “kupci” su vrlo vješti i uvijek pronađu način.

- Najčešće se kradu modni dodaci poput nakita, naočara, donje rublje, ali i odjeća i obuća. Događalo se da jednostavno izrežu dio oko zujalice i ukradu majicu, pantalone, košulju. Kradu se i sada popularni “biseri” s odjeće i satenske pertle iz cipela. Ne biste vjerovali šta sve ljudima padne na pamet – prepričava radnica.

Foto: Ilustracija

Foto: Ilustracija

Da uvijek može gore, svjedoči priča o prizoru koji je jednom, ali dovoljno je traumatičan da ga pamti čitav život, zatekla jedna radnica.

- U radnju je ušla djevojka sređena od glave do pete. Nije tražila pomoć ni od koga, uzela je skupe farmerke i majice i otišla u kabinu. Svi smo, naravno, mislili da isprobava stvari. Izišla je iz kabine i otišla iz radnje, a koleginica koja je primjetila da djevojka nije iznijela stvari koje je isprobavala, otišla je da ih pokupi. Kad je ušla u kabinu, gotovo se onesvjestila od šoka – ugledala je izmet posred farmerki – prepričala je sagovornica i dodala da se koleginica javila obezbjeđenju, ali djevojku nisu uspjeli da nađu, jer je već izašla iz tržnog centra.

Izvor: glas-slavonije.hr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: