Objavljeno: 23.04.2015 u 17:41 | Slike, Zanimljivosti | Komentara:

Prodali su ovu vilu iz 1875. godine za vrlo male pare. Kada smo vidjeli zbog čega – naježili smo se!

U današnje doba jako je teško pronaći veliku kuću koja odiše komforom, toplinom, i prije svega karakterom. Upravo zbog toga smo se odmah zaljubili u ovu prekrasnu Viktorijansku vilu, koja izgleda kao iz neke bajke.

ukleta-vila-naslovna

Posebno smo se iznenadili kada smo vidjeli da je prodata za jako male novce. Zašto bi neko tako jeftino prodao vilu iz 1875. godine koja ima 10 soba, te 618 m²?

Upravo zbog toga počeli smo malo istraživati, a ono što smo pronašli nas je šokiralo. Ovo definitivno nije obična historijska kuća.

S.K.Pierce vila krije jednu jezivu tajnu, te joj je zbog toga smanjena tržišna vrijednost.

Naime, još davne 1875. godine bogati proizvođač stolica i namještaja Sylvester K.Pierce dizajnirao je i izgradio ovu prekrasnu Viktorijansku kuću. Ona sadrži 10 kreveta, 3 kupatila, plafone preko 3 metra visine, mramorne kamine, sve originalne prozore, brave, šarke, te podove…

Sa svim ovim nevjerovatnim detaljima, zaista je čudno da vlasnici ove velike luksuzne kuće traže “samo” 329 hiljada dolara , što je cijena jednog običnog trosobnog stana. Kao što se ispostavilo, ova prekrasna vila je jedna od najukletijih kuća u cijeloj Americi.

Tokom nekoliko godina, u ovoj kući su se dogodile neke zaista strašne smrti, a jedna od njih je i zadavljena prostitutka. Ova kuća je prepuna paranormalnih aktivnosti, te je u njoj snimano nekoliko TV emisija i horror serijala.

Nikakvo čudo ako uzmemo u obzir da su u njoj tokom godina živjeli masoni, te je u jednom periodu služila kao javna kuća.

Pogledajte fotografije ove nevjerovatne, no ujedno i jako jezive kuće:

Izvor: ludodobola.com

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: