Objavljeno: 25.07.2015 u 9:28 | Zanimljivosti | Komentara:

Prije i poslije šetnje duge 5.000 kilometara (VIDEO)

Christoph Rehage tvrdi da je njegova dugačka šetnja kroz Kinu bila rezultat unutrašnje potrebe i povratka kontrole nad sopstvenim životom.

prije-poslije-setnje-5000

Upitan o čemu je razmišljao tokom ovog vremenskog perioda provedenog na nogama, Rehange odgovara da su to za njega bili dani kao i svaki drugi: poneki dosadni, ponekad puni briga, dok su neki prolazili bez ikakvih misli.

Rehange je takođe rekao da se ovakva vrsta putovanja nalazi na tankoj granici između slobode i potčinjavanju sopstvenoj potrebi za kretanjem.

Srećom, Christoph Rehange snimio je svoju šetnju i desetine stanja kroz koje je prošao, a ispod možete pogledati timelapse video The Longest Way koji govori nešto više o ovom napornom i zanimljivom poduhvatu.

Izvor: fokus.ba

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: