Objavljeno: 10.02.2018 u 14:05 | Slike, Zanimljivosti | Komentara:

Prije 3 godine ga NIJEDNA ŽENA NE BI POGLEDALA, a danas ne može da se odbrani od udvaračica: Pogledajte kako je izgledao

Džejmi Vilson je mladi muzičar koji svojim izgledom plijeni pažnju žena na svakom koraku, ali ono što mnoge od njih iznenadi je činjenica da je i sam nekada bio žena. I to zgodna žena.

dzejmi-vilson (1)

- Uvijek sam znao da sam drugačiji, ali budući da sam odrastao u konzervativnoj religioznoj porodici nisam imao pojma šta znači biti transrodan. Sjećam se da sam već s pet godina maštao da ću biti muškarac kad odrastem – ispričao je Džejmi.

dzejmi-vilson (2)

Kad je napunio 15 godina bio je siguran da je muškarac, ali teško mu je bilo da to podijeli s konzervativnim roditeljima. Zato im je rekao da je lezbijka.

- Mama mi je rekla: “Baš me briga što ti se sviđaju djevojke, ali moraš li da se oblačiš kao muškarac?”. Nije bio problem u mojoj se*sualnoj orijentaciji, već u tome kako se predstavljam pred ljudima – objasnio je dvadesetdvogodišnji Džejmi.

dzejmi-vilson (3)

Kap koja je prelila čašu dogodila se u februaru 2015. kad je skratio kosu. Njegova porodica je to toliko loše podnijela da su mu život učinili “nepodnošljivim”, pa se preselio kod prijatelja i tamo živio dok nije završio srednju školu.

- Mislim da je problem bio u tome što su svi u mom gradiću navikli da vide lijepu djevojku. Kad sam ušao u tranziciju pomislili su da sam poludio – kaže on.

dzejmi-vilson (4)

U maju 2015. naišao je na dokumentarac o Čazu Bonu, transrodnom sinu Sonija i Šer. Nakon toga je počeo da istražuje na internetu i već mjesec dana kasnije krenuo je s hormonskom terapijom.

dzejmi-vilson (5)

Kaže da mu je puno značila podrška transrodne zajednice na društvenim mrežama gdje je gledao slike prije i nakon njihove tranzicije. Te su mu slike pokazale da postoji mogućnost znatne fizičke promjene. Danas i sam dijeli takav sadržaj na svom Instagram profilu na kojem je skupio preko 420 hiljada pratilaca.

Izvor: zena.blic.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: