Objavljeno: 04.04.2017 u 7:39 | Music, Zanimljivosti | Komentara:

Prije 10 godina pobijedio je u Zvezdama Granda, mislili su da je propao, a on je uradio nešto što NIKO NIJE i postigao NEVIĐEN uspjeh!

Kada se prije 10 godina pojavio na javnoj sceni za Dušana Svilara svi su imali jedan komentar – da je vanserijski pjevač. Međutim, kako nikada nije bio sklon skandalima, aferama i svemu što radi većina njegovih kolega, Dušan se polako povlačio iz javnosti.

dusan

Na kraju, skoro pa da je potpuno prestao da gostuje po emisijama, a o provlačenju po novinama da ne govorimo – tu ga tek nije bilo.

I dok danas mnogi misle kako nigdje ne pjeva i ne zarađuje kao ostale zvijezde “Granda“, istina o njemu potpuno je drugačija. Naime, Dušan se posvetio školovanju, a za Telegraf je objasnio i dokle je stigao.

– Završio sam Osnovne akademske studije, sada sam na usavršavanju na master akademskim studijama u Beogradu. Učim u Srbiji, nastupam na festivalima i na umjetničkim manifestacijama. Samo i isključivo uživo – istakao je Dušan.

Međutim, pored školovanja, Dušan i te kako radi. I ne bilo gdje. On pjeva na ozbiljnim koncertima u Srbiji i van nje, a zemlja u kojoj je vrlo često jeste Rusija. S obzirom na to da nisu u pitanju tezge i nastupi po klubovima, Dušan za svoje koncerte uzima ozbiljne honorare, koji su čak daleko veći od onih koje ovdje imaju popularne zvijezde “Granda“.

Kako saznajemo, ovaj uspješni tenor uskoro bi trebalo i školovanje da nastavi u Rusiji, ukoliko dobije stipendiju iz Sankt Peterburga. Kako su istakli na našem Konzervatorijumu, 15 godina nije se pojavio tenor kao što je Svilar.

Inače, jedan od rijetkih koje Zdravko Čolić zove da budu gosti na njegovim koncertima upravo je Dušan.

Izvor: telegraf.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: