Objavljeno: 28.08.2014 u 10:31 | Pouke i poučne priče, Zanimljivosti | Komentara:

PRIČA DJEČAKA KOJA JE RASPLAKALA MNOGE: Ne želim da pobjedim u trci da moj otac ne bi nestao…

Kada sam imao 4 godine tata je donio Xbox. Sate i dane smo provodili igrajući se zajedno sve dok nije umro dvije godine poslije, ispričao je dječak.

tinejdzer-tuga-decak-foto-tinstik

Jedan dječak je od svega najviše volio da se na Xbox-u trka sa ocem. Nažalost otac mu je preminuo kada je dječak imao samo 6 godina.

“Kada sam imao 4 godine tata je donio Xbox. Sate i dane smo provodili igrajući se zajedno sve dok nije umro dvije godine poslije”, ispričao je dječak.

Prema njegovim riječima zbog velike tuge 10 godina nije ni otvorio kutiju u kojoj se nalazila konzola jer ga je sve to podsjećalo na vrijeme koje je provodio sa tatom.

Sada kada ima 16 godina odlučio se da proba – da vidi da li igrica još radi. Kada je uključio video igricu primijetio je da je na svakoj stazi ubilježen najbrži krug. To je vrijeme koje je postavio njegov tata.

Ono što ga je posebno iznenadilo je ”duh” njegovog oca koji je u igrici. Naime u pomenutoj video igri kada želite da potučete nečiji rekord na stazi vi se zapravo trkate sa “duhom automobila” kako biste imali bolju simulaciju pravog takmičenja.

“Znate ono kad duh vozača ide ispred vas u igrici Reli Sport Čelendž. E tako sam ja vidio auto svoga oca. I imao sam utisak kao da se ponovo trkam sa njim… Baš kao prije 10 godina”, rekao je dječak.

A onda je rekao nešto što je pokazalo šta znači velika tuga a ujedno i velika ljubav prema ocu.

Igrao sam sve dok nisam skoro uspio da ga pobijedim. Jednog dana sam bukvalno bio pred ciljem… Ali sam se zaustavio… Nisam želio da pobijedim da tata ne bi nestao iz igrice”, ispričao je dječak.

Izvor: kurir-info.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: