Objavljeno: 24.12.2016 u 9:36 | Zanimljivosti | Komentara:

Predskazanje iz Vatikana tjera strah u kosti: Ovo zlo će nas sve snaći u 2017!

Drevno ‘čudo’ u Vatikanu nije uspjelo, najavljujući sigurnu propast za 2017. godinu! Naime, Vatikan je najavio da će 2017. godina vjerovatno biti godina katastrofe i propasti nakon što godišnji ritual sa krvlju nije uspjeo.

vatikan

Zgrušana krv Svetog Jauarija nije prešla u tečno stanje tokom ceremonije u Italiji u subotu, u čemu Vatikan obično vidi znak da će doći do katastrofalnih događaja.

Ceremonija krvi sv. Januarija se vrši nekoliko puta godišnje. Krv se čuva u posebnim ampulama i postaje tečna tokom ceremonije, a to čudo se redovno bilježi od 1389. godine.

Sveti Januarije je bio biskup u Napulju u trećem vijeku i bio je posečen u progonu krišćana od strane rimskog cara Dioklecijana, koji je ubio oko 3.500 krišćana.

Ako se ne desi to čudo da krv postane tečna, to može da znači da će u narednim mjesecima i godinama uslijediti katastrofa.

Krv nije postala tečna 1939. godine, godine u kojoj je počeo Drugi svjetski rat, i 1980. godine, godine kada su se desili zemljotresi u Irpiniji, navodi se u Stampa izvještaju.

2016. godina je bila dovoljno loša. I SAD i Velika Britanija su imale godinu političkih previranja, dok je građanski rat u Siriji uništio veliki dio grada Alepa i rezultirao je neselektivnim ubijanjem.

Izvor: webtribune.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: