Objavljeno: 26.12.2016 u 21:52 | Zanimljivosti | Komentara:

Pred vratima su pronašli tek rođeno mače. Kad im je veterinar saopštio o čemu se tu radi – O BOŽE!

Ono što ih je stvarno sačekalo… O BOŽE!

Dovoljno je loše da vidjeti napuštene životinje, prepuštene same sebi! Međutim, kada su to mladunci, koji nisu sposobni da se brinu o sebi, stvar postaje još tužnija. Srećom, postoje organizacije koje brinu upravo o takvim životinjicama.

Jedna porodica sa Tajlanda u svom komšiluk pronašla je tek rođeno mače i odmah su pozvali nadležne.

Međutim, ovo nije bilo obično mače…

mace-foto-1

Kada su pogledali malo bolje, vidjeli su da se ne radi o običnoj kućnoj mački. Lokalna organizacija za spašavanje životinja ih je obavijestila da se radi o jednoj južnoazijskoj vrsti mačke, koja se smatra ugroženom vrstom.

mace-foto-2

Spasioci su bili veoma zbunjeni, jer nije pronašli majku mačeta, koje je u trenutku pronalaska bilo staro svega nekoliko sati.

mace-foto-3

Iz daljeg razgovara sa porodicom, ispostavilo se da su oni već ranije spasili jednu ovakvu mačku sa ulice, a potom je pustili u divljini.

Vjerovatno je da je to bila njena majka, koja je predosetila na koju adresu može doći, kako bi se okotila. Ova porodica pružila joj je sigurnost i to je ona dobro upamtila…

mace-foto-4

Čekali su i čekali, ali mama – mačka se nije pojavljivala. Mače je, zbog toga predato organizaciji za zaštitu divljih životinja.

Pružena mu je sva potrebna veterinarska nega, a kada se njegovo zdravlje stabilizovalo, dobio je i ime – Simba.

Bilo je i više nego bitno da Simba preživi. Ne samo radi sebe, već i radi čitave svoje vrste, čiju brojnost mora da održi.

Njegova rasa pripada ugroženoj porodici manjih, do srednjih mačaka u Srednjoj Aziji.

mace-foto-5

Uskoro su svi shvatili da je Simba pravi mali borac! Sa samo dva dana starosti, preživio je veoma bitnu borbu i na dobrom je putu do potpunog oporavka.

Čuvaju ga u posebnom inkubatoru, gde dobija sve što mu je neophodno. Zasad je dobro, ali njegovo zdravstveno stanje se konstantno prati.

Divna je stvar što je porodica odmah reagovala na mališana u nevolji, jer je svaki minut bio dragocijen.

mace-foto-6

Hrabrom Simbi želimo sve najbolje…

Izvor: likemag.com

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: