Objavljeno: 10.06.2014 u 19:57 | Zanimljivosti | Komentara:

POUČNA PRIČA: Čovjek zakopao magarca koji je upao u bunar, ali se dogodilo nešto nevjerovatno

Seljak je zaključio da je životinja stara, i da bi on ionako trebalo da zatrpa bunar, nije mislio da je magarac vrijedan spasavanja.

magarac

Jednog dana seljaku je magarac upao u bunar. Životinja je satima žalosno zavijala i seljak je pokušavao da smisli šta da učini.

Na kraju je zaključio da je životinja stara, i da bi on ionako trebalo da zatrpa bunar; nije mislio da je magarac vrijedan spasavanja. Pozvao je sve svoje komšije u pomoć. Svaki od njih je uzeo lopatu i počeo da baca zemlju u bunar.

Magarac je shvatio što se događa i prestrašeno je zavijao. Međutim, ubrzo je utihnuo. Nakon nekog vremena seljak je pogledao u bunar i prizor ga je iznenadio.

Sa svakom lopatom zemlje koja je pala na njegova leđa magarac je činio nešto neverojatno: otresao je zemlju sa sebe i zakoračio na nju. Kako su komšije nastavile da bacaju zemlju na životinju, ona je svaki puta otresla sa sebe i na nju zakoračila.

Svi su se začudili kada je magarac zakoračio preko ivice bunara i otkasao dalje.

Slično tome, materijalni svijet uvijek će na vas bacati sve vrste smeća, jer je pun nevolja. Trik da se oslobodite nevolje jeste da je otresete sa sebe i napravite korak naprijed.

Svaki od naših problema je odskočna daska. Možemo da izađemo iz najdubljih bunara tako što nikada nećemo stati i odustati! Otresite nevolju sa sebe i napravite korak napred!

Oslobodite srce od mržnje. Oslobodite um od briga. Živite jednostavno. Očekujte manje.

izvor: atma.hr

Izvor: Atma.hr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: