Objavljeno: 31.01.2017 u 12:11 | Slike, Zanimljivosti | Komentara:

‘Poklanjam stan, namješten je i vrijedan više od 130 hiljada eura…’ (FOTO)

Milioner Marco Robinson odlučio je pokloniti namješten stan vrijedan više od 130 000 eura. Nekretnina nije pod hipotekom, a sretnog dobitnika odabrat će putem TV emisije…

FOTO: SWNS

FOTO: SWNS

Britanski miloner Marco Robinson odlučio je nekome pokloniti potpuno namješten stan vrijedan više od 130 hiljada eura. Nekretnina nije pod hipotekom, a sretnog dobitnika odabrat će putem dokumentarne emisije na britanskoj televiziji Channel 4, piše Mirror.

Marco kaže da je u djetinjstvu bio siromašan te da su on i majka često znali spavati na klupama u parku. Danas u vlasništvu ima više od 150 nekretnina diljem svijeta, a trosobni stan koji daruje nalazi se u Prestonu, gradu u blizini Manchestera. Milioner će novom vlasniku isplatiti i novac za komunalnu naknadu.

milioner-poklanja-stan (1)

- Bilo mi je teško u životu, ali postao sam uspješan i zaradio puno novca. Počeo sam investirati u nekretnine i uvijek sam ih kupovao na najboljim mjestima. Sada želim nešto i pokloniti, rekao je Marco, inače otac dvoje djece.

Kaže da će odluka biti teška jer ima puno kandidata:

- Razgovarao sam s beskućnicima, vlasnicima trgovina…htio sam upoznati situaciju u gradu i vidjeti kome je stan najpotrebniji. Jako puno ljudi starijih od 30 i dalje živi s roditeljima, a ima i puno beskućnika, kaže Marco.

milioner-poklanja-stan (2)

On objašnjava i kako je prije 20 ili 30 godina bilo jednostavno unajmiti ili kupiti stan, ali od tada plaće su ostale manje-više iste, a cijene nekretnina otišle su u nebo.

- Stan želim pokloniti nekome tko se zaista trudi, ali se našao u problemima. Ne želim ga dati nekome tko bi samo iskoristio moju dobrotu. Nadam se da ću ovom gestom inspirirati i neke druge bogataše, zaključuje dobrotvor.

Izvor: 24sata.hr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: