Objavljeno: 27.06.2013 u 19:48 | Zanimljivosti | Komentara:

Pogledajte razliku između mršavog i gojaznog tijela

mrsav-gojazan

Ove dvije slike pokazuju kako izgleda skenerski snimak tijela dvije različite žene koje su isto godište i iste visine. Jedna je normalno građena, dok druga pati od prekomjerne tjelesne težine.

Naučnici su skenerom snimili tijela dvije dame, rođene iste godine i približno slične visine. Međutim, jedna ima 54 kilograma, dok je druga teška čitavih 113. Pažljivim posmatranje, primijetićete da su kod gojazne žene unutrašnji organi, poput srca i pluća, pod pritiskom nataložene masnoće primorani da se zbiju i njihov rad je zbog toga usporen i otežan.

Gojaznost je prije nekoliko dana od Američkog medicinskog udruženja proglašena za bolest koja je direktan uzročnik drugih ozbiljnijih oboljenja poput dijabetesa tipa 2, bolesti kardiovaskularnog sistema, ali i osteoartritisa.

Izvor: Telegraf.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: