Objavljeno: 01.10.2014 u 20:08 | Slike, Zanimljivosti | Komentara:

Pogledajte nevjerovatne crteže mladića iz Pančeva

“Dešava mi se da jedan rad crtam i 25 sati, ako mu se baš posvetim, a on je zahtjevan. Do sada sam u naletu inspiracije samo Miku Antića i Novaka Đokovića nacrtao u cugu”, kaže Boban Vesić (22), talentovani Pančevac koji je uspio da radi ono što voli i lijepo zaradi od toga.

boban-vesic

Boban Vesić, mladi slikar

Ilustracijom i portretima bavi se od malena, a kako kaže, sve je počelo spontano.

- Crtao sam ljude u školi, vježbao. Ni sam ne znam kako je sve to krenulo. Ali sjećam se da su me u školi stalno tjerali da ih crtam. Nastavnica me forsirala da radim što više – priča mladi Pančevac.

- Jedan rad košta oko 40 eura, ali zavisi od materijala koji utrošim, vremena, veličine, kao i od toga da li je portret ili šira slika. Najčešće mi naručuju muzičke zvijezde, ali često crtam i porodične portrete. Često naručuju radove za poklon, a još se nije desilo da mi je neko tražio da napravim njihov lik – dodaje on.

Izvor: 24sata.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: