Objavljeno: 06.09.2014 u 10:20 | Zabava, Zanimljivosti | Komentara:

Pogledajte kako je bijeli kit Juno uljepšao dan dvoje sretnih klinaca

Kit Juno bio je posebno raspoložen te je odlučio malo se poigrati s njima • Beluge pripadaju porodici bijelih kitova.

kit-juno-uljepsao-dan-djeci

Ovi klinci imali su savršen dan.

I nitko od njih nije mogao niti zamisliti koliko će im biti zabavno u Mystic Aquariumu u Connecticutu.

Naime, taj dan, kit Juno bio je posebno raspoložen te je odlučio malo se poigrati s njima, plašeći ih i nasmijavajući ih u isto vrijeme. “On se samo htio poigrati s njima. Dječka reakcija bila mu je znak da to može raditi i dalje”, otkrio je upravitelj akvarijuma.

Zašto bijela boja?

Beluge pripadaju porodici bijelih kitova. Radi se o vrlo društvenim životinjama, koje uglavnom žive u obiteljskim skupinama, a teške su od 400 do 1000 kilograma. Nemaju leđnu peraju, a posebno su zanimljivi zbog svoje boje. Naime, njihova se boja mijenja tijekom života. Novorođenčad dolazi na svijet tamno sive do smeđe boje te nakon godinu dana dobivaju plavkastu boju, koju zadržavaju do
svoje pete godine.

Nakon toga, postaju potpuno bijeli, no jedan blagi plavičasti odsjaj može ostati do kraja života, prije svega kod ženki. Pretpostavlja se da se kod beluga tijekom evolucije bijela boja razvila kao zaštita od napada bijelih medvjeda, jer se obično zadržavaju na rubu leda na kojem su često i medvjedi. Prije svega nastanjuju polarna mora Aljaske, Kanade i Rusije.

Izvor: index.hr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: