Objavljeno: 11.05.2015 u 7:31 | Lifestyle, Zanimljivosti | Komentara:

Pet odličnih vježbi za vitak struk do ljeta

Pilates vježbe idealan su spoj pokreta koji jačaju i zatežu cijelo tijelo. Sledećih pet će za kratko vrijeme “skinuti“ centimetre sa vašeg struka te vas pripremiti za ljeto. Saznajte i kako.

Spuštanje koljena u stranu

RecliningKneeTwist

Sjednite na pod, oslonite se na laktove te noge podignite tako da su koljena savijena pod uglom od devedeset stepeni. Udahnite pa noge što više spustite u stranu, a da pri tome ne pomijerate gornji dio tijela. Izdahnite pa koljena vratite na sredinu. Isto ponovite i na drugu stranu. Uradite dvije serije od po deset naizmjeničnih ponavljanja.

Makazice

ScissorCrissCross
Lezite na leđa, ruke stavite iza glave, a grudi odignite od poda. Podignite lijevu nogu uvis, okrenite se u struku tako da desni lakat približite lijevom koljenu. Isto ponovite i desnom nogom. Uradite dvije serije od po deset naizmjeničnih ponavljanja.

Izdržaj na laktovima sa rotacijom trupa u stranu

ForearmPlank
Zauzmite položaj kao za sklek, spustite se na laktove, stisnite šake i spojite stopala. Izdahnite i stisnite mišiće stomaka te se lagano okrenite u desnu stranu tako da svu težinu prebacite na desno stopalo. Izdahnite pa se vratite u početni položaj. Udahnite pa isto ponovite i na drugu stranu. Izdahnite. Uradite dvije serije od po deset naizmjeničnih ponavljanja.

Bočni izdržaj sa rotacijom trupa na dole

TwistedSidePlank
Zauzmite položaj za bočni izdržaj (kao na slici). Udahnite i rotirajući se u struku spustite lakat što više prema dole. Izdahnite pa se vratite u početni položaj. Ovo je jedno ponavljanje. Uradite osam, odmorite te isto ponovite i na drugu stranu.

Iskorak sa rotacijom trupa

DoubleLungeTwist
Zauzmite početni položaj tako što ćete desnom nogom iskoračiti prema naprijed, a ruke staviti iza glave. Lijevom nogom zakoračite malo prema nazad. Izdahnite i savijte oba koljena istovremeno okrećući trup što više na desnu stranu. Udahnite, ispravite noge te vratite trup u početni položaj. Ovo je jedno ponavljanje. Uradite po osam na svakoj strani.

Izvor: minimagazin

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: