Objavljeno: 07.02.2015 u 10:53 | Zanimljivosti | Komentara:

Pastir pronašao grumen zlata vrijedan oko 250.000 dolara

Grumen težak 7,85 kilograma praktično je ležao na golom tlu – kazao je kazah Berek Sawut, pastir koji je se doslovno spotaknuo o njega

grumen-zlata

Sretni pastir u kineskoj zapadnoj pokrajini Xinjiang pronašao je ogroman grumen zlata procijenjen na najmanje 250.000 dolara, objavila je novinska agencija Xinhua.

Grumen težak 7,85 kilograma praktično je ležao na golom tlu – kazao je kazah Berek Sawut, pastir koji je se doslovno spotaknuo o njega.

Medijima je opisao kako je zlatni grumen bio nepravilnog oblika, oko 23 centimetara dug i 18 centimetara širok, te debeo oko 8 centimetara.

Pretpostavlja se da sadrži 80 posto čistog zlata, te je lokalni stručnjak procijenio Zhu Xinfeng da vrijedi 1.6 miliona juana.

Ipak, mediji nisu spomenuli hoće li pastir Sawut smjeti zadržati pronađeno bogatstvo.

Izvor: fokus.ba

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: