Objavljeno: 07.12.2013 u 10:05 | Zanimljivosti | Komentara:

PAS LUTALICA HEROJ: Spasio život povrijeđenoj ženi u nesreći i nakon toga udomljen

pas-spasio-zivot-udomljen

SHANNON LORIO doživjela je tešku prometnu nesreću sletjevši s ceste toliko daleko da bi vjerojatno prošla neopažena te preminula od posljedica ozljeda da joj u pomoć nije pritekao njemački ovčar koji je lutao tim područjem.

Shannon se vozila zavojitom cestom u južnoj Georgiji nakon svađe sa suprugom. Vozila je prebrzo te izgubila kontrolu nad automobilom te sletjela s ceste. Gornji dio tijela joj je bio vani, a donji u automobilu, bila je dezorijentirana te povremeno gubila svijest.

Osjetila je pseći dah na licu. Njemački ovčar joj je počeo čistiti krv s lica, ona se opet onesvijestila, a kada je došla k svijesti shvatila je da je izvučena iz automobila.

Pas ju je junački vukao oko 30 metara do ceste. Shannon se uz pomoć psa uspjela pridići te mahnuti sljedećem automobilu koji je stao. Nakon toga se onesvijestila, a sljedeće čega se sjeća jest bolnicu u koju je odvezena. Rečeno joj je da je, u slučaju da je ostala neopažena, mogla podleći teškim ozljedama. “Ovaj je pas nevjerojatna životinja. Iskreno vjerujem da, da on nije bio tamo, sada ne bih bila ovdje”; rekla je prije tri godine.

Portal Life with Dogs odlučio je ovoga mjeseca provjeriti sudbinu hrabrog i pametnog njemačkog ovčara. Pas je odveden u azil gdje je dobio ime Hero (Heroj), ubrzo je udomljen te je uspješno završio trening za potragu i spašavanje u divljini. “Spasio mi je život bez ikakvog treninga. Pomislite samo koliko bi života još mogao spasiti uz pravu edukaciju”, rekla je Shannon.

Izvor: Index.hr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: