Objavljeno: 02.05.2018 u 15:38 | Slike, Zanimljivosti | Komentara:

Par dobio 14. sina, a željeli su konačno kćerku: Ime koje su mu dali namijalo cijeli svijet! (FOTO)

Kateri i Džej Švand iz Mičigena u Americi imali su 13 sinova. Nedavno je na svijet došlo četrnaesto dijete – naravno, opet sin!

sinovi

Budući da su željeli makar jednu djevojčicu, nakon 14. porođaja, par je za dijete smislio sasvim posebno ime – Finli Šibojgen (She-boy-gan).

Finlija u Americi ima poprilično, ali ono što je zanimljivo jeste porijeklo imena Šibojgen – iz stare priče o indijanskom poglavici, koju je Džej čuo od svog tasta.

Naime, plemenski vođa imao je nebrojeno sinova, a za posljednje je bio siguran da će biti djevojčica. Međutim, poglavica je opet dobio dječaka i dao mu ime Sheboygan – što je skraćenica od “She is a boy again”, u prevodu: “Ona je opet dječak”!

Finli Šibojgen je 14. sin u porodici, a njegov najstariji brat ima 20 godina. Na pitanje novinara da li žele još djece, Džej je odgovorio: “Nema šanse!”

Ipak, poznanici kažu da je to rekao nakon svakog sina…

Izvor: stil.kurir.rs/Miss7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: