Objavljeno: 25.09.2014 u 17:58 | Slike, Zanimljivosti | Komentara:

PAKAO NA ZEMLJI: Nevjerovatna mjesta na svijetu koja ne biste željeli da posjetite!

Za većinu ovih mjesta vjerovatno niste čuli. Sigurni smo da ne biste želeli da ih posjetite. Od Ostrva smeća, Vrata pakla, do Otrovnog vrta – spektar je širok. Ova nevjerovatna mjesta na svijetu niko ne bi želio da posjeti.

Pogledajte slike deset najnepoželjnijih destinacija svijeta i razloge zašto se nalaze na ovoj listi.

1. Veliko Pacifičko ostrvo smeća

Ovo plutajuće ostrvo je veće od Teksasa.

ostrvo-smeca

2. Ostrvo zmija u Brazilu

Čak i da poželite da posjetite Ostrvo zmija u Brazilu, Vlada Brazila to neće dozvoliti. Ovo ostrvo je dom najsmrtonosnijih zmija na svijetu.

ostrvo-zmija

3. Izu ostrva u Japanu

Zbog blizine vulkana i sulfata koje vulkani ispuštaju, ova japanska ostrva su konstantno prožeta mirisom gasova.

izu-ostrva-japan

4.Otrovni vrt Alnwick

Jedini vrt na svijetu gdje bukvalno bilo šta može da vas ubije. Vrt je ispunjen biljkama koje mogu da budu pogubne po život ljudi. Naravno, ovaj botanički vrt ima licencu za uzgajanje ovakvih biljaka…

otrovni-vrt-alnwick

5. Vrata ka paklu, Turkmenistan

„Vrata pakla“ su jama koja plamti već četrdeset godina u Turkmenistanu.

vrata-pakla-trukmenistan

6.Kamino de las Jungas, “Put smrti”

Put koji dužinom od 70 kilometara spaja bolivijsku prestonicu La Paz i Koroiko, nazivaju „putem smrti“. I to sa punim pravom.

Saobraćajnica koja vijuga kroz bolivijske Ande godišnje odnese 100-200 života, a 1995. godine je zvanično imenovan za najopasniji put na svijetu.

Prolazeći putem, putnici često ne mogu da odvoje pogled od provalije na čijem dnu leže olupine kamiona, autobusa i automobila.

put-smrti-bolivija

7. Ramree ostrvo

Uprkos svojoj predivnoj prirodnoj baštini, Burma je poznata i – slanovodnim krokodilima. Gladnim, slanovodnim krokodilima.

ramree-ostrvo

8. Ostrvo Povelja

Ostrvo Povelja je malo ostrvo između Venecije i Lida u sjevernom dijelu Italije. Tijela preminulih i oboljelih od kuge su bacana tamo. Danas je ostrvo nenaseljeno, a posjetiocima nije dopušten pristup. Ruševine bolnice, crkve i krematorijuma još uvijek postoje.

ostrvo-povelja

9. Zona alijenacije

Posljedice nuklearne katastrofe su i dalje prisutne…

zona-alijenacije

10. Thetford mine, Kanada

Ove kanadske mine imaju u sebi dovoljno azbesta da pobiju armiju slonova.

thetford-mine

Izvor: dobreprice.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: