Objavljeno: 18.05.2017 u 12:27 | Slike, Zanimljivosti | Komentara:

Ovo jezero u Srbiji krije MRAČNU tajnu, a kada vidite njegov oblik – NAJEŽIĆETE SE! (FOTO)

Strahovite stvari vezuje se za jezero Ćelije u rasinskom kraju.

jezero

Ovo jezero nalazi se u neposrednoj blizini Kruševca. Površina iznosi oko 598 kvadratnih kilometara, a najveća dubina jezera iznosi 41 metar. Sastoji od tri basena: zlatarskog, vasićkog i vodozahvatnog. Na jezero se može stići iz dva pravca: Niša, odnosno Prokuplja – Blaca i Kruševca.

Međutim, uprkos ljepoti Ćelija, postoji jeziva legenda od koje se ledi krv u žilama.

Naime, na mjestu gde je sada ovo vještačko jezero nalazilo se selo koje je prema legendi pola izmješteno, a pola potopljeno. Ono što je još bizarnije jeste priča da je potopljeno i groblje, ali i crkva. Prema legendi, u koju neki mještani još uvijek vjeruju, u vodi se može povremeno uočiti i krst sa vrha crkve.

Cijela ova priča dobija još jeziviji prizvuk ako se doda i činjenica da svake godine jezero “uzme po neki život” to jest da se neko u njemu utopi. A kod mještana se može čuti jezivo tumačenje legende po kojoj će jezero uzeti onoliko života koliko je grobova potopljeno.

Još jedan bizarna stvar vezana za jezero jeste i njegov oblik. Naime, ukoliko na Gugl mapama pretražiti jezero Ćelije ostaćete šokirani onim što ćete vidjeti – jezero ima oblik zmaja!

Sa druge strane jezero je veoma atraktivno i privlačno turistima, tako da je u vrijeme ljetnje sezone plaža zvana “Pista” prepuna ljudi. Naravno, pecaroša ima uvijek.

Izvor: srbijadanas.com

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: