Objavljeno: 09.07.2017 u 20:05 | Slike, Zanimljivosti | Komentara:

Ovo je razlog zbog čega ne treba držati slike umrlih u kući! Jezivo!

Ko ne drži u svojoj kući slike preminulih rođaka ili prijatelja? Svi ih imamo. Pitamo se, šta je problem u vezi sa tim? U principu, možete da ih držite u kući ali, kako savjetuje portal holahola.cc, samo ukoliko poštujete određena pravila.

stare-slike (1)

Slike pokojnika, sviđalo se to nama ili ne, povezane su sa svijetom mrtvih. Ukoliko je osoba preminula, slike je i dalje drže povezanom sa svetom živih.

Iz tog razloga, savjetuju da se slijede sljedeća pravila:

1. Slike pokojnika ne smiju da vise na zidu, da budu u ramu ili na stolu. Dakle, ne smiju biti na vidiku.

stare-slike (2)

Vjeruje se da, ukoliko se ovaj savjet ignoriše, slika uzima energiju živih ljudi.

Ukoliko se fotografije čuvaju u albumu, a vi ih povremeno pogledate sa nostalgijom, sve će biti u redu. Međutim, ako su vam stalno na vidiku, navodno mogu da prouzrokuju postepeno pogoršanje fizičkog i emotivnog stanja.

2. Fotografije mrtvih bi trebalo držati odvojene od fotografija živih. Odvojite poseban album za slike preminulih, gdje ćete takođe držati i slike gdje su pomješani živi i mrtvi.

stare-slike (3)

Neki čak preporučuju sječenje ovakvih slika, kako bi se odvojila energija živih od energije mrtvih.

Takođe, slike pokojnika navodno treba držati u albumima crne boje ili pak u crnoj kesi. Na ovom portalu takođe savjetuju da se slike umrlih gledaju samo u danima koji su predviđeni za prisjećanje na mrtve.

Šta mislite o ovim razlozima? Da li vjerujete u to? Napišite svoje mišljenje u komentarima.

Izvor: likemag.com

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: