Objavljeno: 13.01.2014 u 14:28 | Zanimljivosti | Komentara:

Ovo je najveći tobogan na svijetu (VIDEO)

Tobogan koji ćete vidjeti na sminku je najveći tobogan na svijetu i nazvan je Verrückt (što u prevodu znači lud/ludo). Lokacija ovog tobogana je Kansas City.

Planirano je da bude gotov do ljeta 2014. godine, i tada će biti i svečano otvaranje. Ovo će biti najveći i najbrži tobogan istovremeno. Viši je i od Nijagarinih vodopada i zaista izgleda i zvuči nerealno. Procjenjuje se da će visina tobogana biti kao visina zgrade od 17 spratova, ali zvanična visina će biti objavljena tek nakon što izgradnja kompleksa privede kraju.

Ulagači u ovaj projekat nadaju se da će tobogan postati svjetska atrakcija. Iskustvo spuštanja niz tobogan će se započeti tako što će se posjetioci prvo penjati uz 264 stepenice da bi došli do vrha tobogana. Za spuštanje niz tobogan su predviđeni splavovi za 4 osobe. Vlasnici ovog projekta kažu da će brzina spuštanja niz tobogan biti veća od 100 km/h, ali zvanično je još uvijek nepoznata brzina.

Pogledajte galeriju slika i video ispod, samo najhrabriji će se usuditi da se spuste niz ovaj tobogan.

( Moj.ba )

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: