Objavljeno: 27.09.2014 u 8:51 | Featured, Zanimljivosti | Komentara:

OVO JE NAJTRAŽENIJI GRK NA SVIJETU: Jure ga CIA i banke jer pljačka i dijeli sa siromašnima!

Najtraženiji čovjek u Grčkoj, pljačkaš banaka i otmičar, 48-godišnji Vassilis Paleokostas, ujedno je i jedna od najpopularnijih osoba jer postupa kao pravi Robin Hood, pljačka banke i pomaže siromašnima, kakav je i sam bio dok nije krenuo drugim putem.

najtrazeniji-grk-na-svijetu-foto

Priču objavljuje BBC jer lokalni mediji Paleokostasa ne prikazuju u pravom svjetlu, a narod ga je opjevao, njegov lik često je na plakatima, naročito otkako je kriza protresla Grčku do temelja, a ljudi su uvjereni da su za krizu krive pohlepne banke i korupcija.

Traže ga CIA-ini ‘nevidljivi’

Na Vassilisovu je glavu raspisana nagrada od čak 1,4 milijuna eura, za njim tragaju CIA-ini specijalci u Grčkoj, poznati kao “nevidljivi”, ali zasad grčki Robin Hood, koga u narodu zovu “kraljem planina”, ostaje pravi nevidljivi. Nikad nitko iz njegova okruženja nije otkucao njegovo boravište, što i nije neobično jer plijen iz pljačkaških pohoda velikodušno dijeli sa siromašnima, pomaže djevojkama koje se ne mogu udati bez miraza, a sam živi skromno, kaže grčka legenda koja nalikuje na filmsku priču.

Rođen je 1966. godine u selu na snijegom prekrivenoj planini u središtu Grčke, gdje je njegov otac čuvao koze, a on kao u idola gledao u starijeg brata Nikosa. U školu su i po snijegu išli bosi, a kad bi snijeg bio previsok za mlađeg brata, stariji bi ga nosio.

Nije ispalio metak

Kad je imao 13, obitelj se preselila u grad, stariji brat je otišao na more, a Vassilis jedvije godine radio na pokretnoj traci u tvornici sira. Grčka je ekonomija tada bujala, ali samo zato da bi bogatiji postali još bogatiji.

– Vassilis je patio, bio je praktično rob za nadnicu i zato se okrenuo protiv šefova – kaže njegov prijatelj. Gledao je “Rockyja”, Schwarzeneggera, Clinta Eastwooda u “Bijegu iz Alcatraza” i otisnuo se u pljačke. S bratom je u sedam godina počinio nekoliko desetaka razbojstava kradući videorekordere. Tad je sreo Costasa Samarasa, “umjetnika” i pljačke su prešle na višu razinu. Policiji stavi industrijski stroj na vrata dok pljačka draguljarnicu, a kad probiju vrata, na cesti ih čekaju rasuti čavli.

Ako uzme nečiji auto, vrati ga opranog i s novcem na sjedalu, ako mu netko da jesti, on to višestruko preplati. Za njim je organizirana velika potjera, ispucali su za njim stotinu metaka pa je vlastima napisao pismo kako za njim pucaju, a on u desetljećima pljački nikad na čovjeka nije ispalio metak. Pismo je potpisao otiskom prsta u tinti. Vlasti su mu nakon toga na teret stavile bombu kojom je ubijen pomoćnik ministra tvrdeći da je nađen njegov otisak. Narod se pak pita kako otisak na bombi koja je eksplodirala.

 

Izvor: vecernji.hr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: