Objavljeno: 31.07.2013 u 9:54 | Zanimljivosti | Komentara:

Ovo je najteže dijete ikad rođeno u Njemačkoj

BEBA rođena u jednoj bolnici u Leipzigu od jučer službeno nosi titulu najteže bebe u Njemačkoj, a malena Jasleen, teška 6,1 kilograma i duga 57 centimetara, stekla je i svjetsku slavu nakon što su se o njoj raspisali svjetski mediji.

Jasleen se tako pridružila ostalim “bebama rekorderima”, Stephenu Lyttleu, najvećoj australskoj bebi (7,4 kilograma), a društvo im pravi još jedna Australka, “malena” Tiarla Elekana, teška 6,85 kilograma.

Der Spiegel piše da je Jasleenina mama patila od gestacijskog dijabetesa koji joj nije dijagnosticiran, a pojavljuje se oko 24. tjedna trudnoće i kao rezultat imam nešto teže bebe. Međutim, valja spomenuti i kako ova bolest može prouzročiti komplikacije i za majku i za dijete.

Ipak, liječnici poručuju da su mama i dijete dobro, a Jasleen će se u bolnici zadržati još nekoliko dana.

Izvor: www.index.hr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: