Objavljeno: 27.11.2014 u 13:48 | Featured, Zanimljivosti | Komentara:

Ovo austrijsko jezero u sebi krije jednu neverovatnu tajnu

“Gruener see” ili “Zeleno jezero” nalazi se na jugu austrijske provincije Stirije. Ono što ga čini posebnim je to što se u njemu krije jedna zanimljiva tajna.

jezero

Ono što ga čini posebnim je to što je na ljeto i u ranu zimu samo metar dubok i tada se oko njega nalazi – park! Ali, ovo jezero u blizini grada Tragos i planina Hohšvab postaje prava atrakcija na proljeće, kada snijeg počinje da se topi.

Tada se nivo vode podiže, a park nestaje i postaje prava podvodna atrkacija koja privlači kampere i planinare širom svijeta.

Drveće iz ovog parka se naviklo da bude pod vodom par mjeseci godišnje, a jezero tada dostiže dubinu od oko 12 metara. Dva ronioca riješila su da naprave podvodne fotografije ovog prelijepog, kristalno čistog jezera koje u sebi krije živopisni pejzaž.

Ove fotografije su učestvovale i na raznim izložbama i takmičenjima i mnogi su se pitali kako je moguće da su uslikane u Austriji, jer podvodni svijet i boja vode djeluje kao da se ronioci nalaze na Maldivima.

- Mnogi su bili iznenađeni kada su čuli da su fotografije nastale u Austriji, a ne na nekom egzotičnom mjestu. Ali, mi zaista imamo prelijepe vodene pejzaže koji su često nepravedno zapostavljeni u odnosu na ostale ljepote naše zemlje – rekao je kustos jedne izložbe fotografija u Austriji.

Izvor: www.blic.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: