Objavljeno: 29.09.2013 u 10:17 | Zanimljivosti | Komentara:

Ovako izgledaju tipične prosječne žene diljem svijeta

KAD bi vas netko opisao kao ženu “prosječnog izgleda”, vrlo je vjerojatno da biste se uvrijedili.

No, sudeći prema ovim kompjuterski obrađenim fotografijama koje su napravili eksperimentalni psiholozi sa Sveučilišta u Glasgowu, prosječne su žene diljem svijeta veoma lijepe i sve redom u dvadesetim godinama života.

Znanstvenici su pomoću stotina fotografija žena 41 nacionalnosti i etničke pripadnosti te primjenom tehnike koju je prvi primijenio antropolog Sir Francis Galton, rođak Charlesa Darwina, još 1880. godine, došli do ovih zanimljivih obrađenih fotografija prosječnih žena.

Uzevši oči kao referentnu točku, znanstvenici su fotografije slagali u slojevima jedne na druge kako bi dobili prosječni presjek lica žena određene nacionalne skupine.

Iako se ta metoda već mnogo puta koristila tijekom prošlog stoljeća, uspjela je poprimiti kontroverzan status. Znanstvenici odgovorni za projekt tvrde kako se mnoge kritike mogu objasniti samom prirodom procesa.

Naime, sve žene na nastalim fotografijama imaju tamniju kosu jer će preklapanje svijetle i tamne kako rezultat dati tamnu kosu, objašnjavaju stručnjaci, ali i dalje nema objašnjenja zašto su sve žene tako mlade kad je poznato da rane dvadesete godine nisu ni u jednoj nacionalnosti u prosjeku najzastupljenije.

Izvor: www.index.hr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: