Objavljeno: 24.08.2017 u 11:35 | Slike, Zanimljivosti | Komentara:

Ovaj porodični pas je odveo vlasnika do rijeke, a njemu je od straha zastala knedla u grlu! (FOTO)

Dejvin Keni i njegova porodica žive blizu velikog grada Brisbejna u Australiji. Jednog dana je radio u bašti kada je odjednom, porodičnoi pas, Lejla, počeo da laje na njega. Čovjek nije razumjeo šta hoće.

Ali kada je počela da pokazuje panično ponašanje, bilo mu je jasno da nešto nije u redu. Željela je nešto da mu pokaže i on je krenuo sa njom do rijeke koja proticala blizu njegove kuće.

Porodica.

djecak-pas (1)

Krenuo je za njom a kada je vidio o čemu se radi, srce mu je udaralo kao ludo, i zamalo je izgubio dah od straha. Njegov dvogodišnji sin se išunjao iz dvorišta i to niko nije primjetio osim Lejle. Dijete je upalo u rijeku i leželo pod vodom.

djecak-pas (2)

Utrčao je u rijeku, pokupio je sina sa dna i odmah počeo da ga oživljava. Prošlo je čak 27 minuta prije nego što je stigao helikopter i odvezao ga u bolnicu u Brisbejnu, gdje su uspjeli da ga povrate i pruže mu neophodnu pomoć.

Dugo je bio pod vodom. Mozak dugo nije primio kiseonik. Zbog toga ljekari imaju veliki strah da će dijete imati ozbiljna oštećenja mozga.

Na intenzivnoj njezi.

djecak-pas (3)

A onda se dogodilo čudo: dječak po imenu Aleksandar, probudio se iz kome nakon samo dva dana. Mogao je da ponovo da diše nezavisno od aparata. A nedelju dana kasnije? Oporavio se kao da nije ni upao u rijeku.

Postojalo je samo jedno objašnjenje za ovu situaciju: Zbog činjenice da je otac primijenio tehnike reanimacije tokom tih 27 minuta, uključujući i disanje od usta do usta, dječak je preživio bez oštećenja mozga.

Aleksandar.

djecak-pas (4)

Ali da nije bilo Lejle niko ne bi primjetio, a ko zna šta bi onda bilo.

Od sada sve vrijeme prate gdje je dijete tokom dana, a postavili su i ogradu.

Srećom, sve se dobro završilo.

djecak-pas (5)

Njihova priča treba da drugima služi kao upozorenje da se osiguraju na vrijeme ukoliko imaju malu djecu.

Podijelite ovo sa prijateljima!

Izvor: likemag.com

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: