Objavljeno: 15.05.2017 u 11:10 | Slike, Zanimljivosti | Komentara:

Ovaj ljubitelj paradajza je bio šokiran kada je zagrizao svoje omiljeno voće i pronašao nešto veoma čudno unutra (FOTO)

Ljubitelj paradajza iz Kine je bio šokiran kada je prošle sedmice zagrizao svoje omiljeno voće i naišao na nešto što izgleda kao jagoda unutra.

1. Wang Xiaowen, student iz Shenyanga, je imao momenat slave u Kini nakon što je podjelio sliku voća kojeg je on nazvao straw-mato (jagoda-paradajz) na društvenim mrežama 23. marta, prenosi People Daily Online.

cudni-paradajz (1)

24-godišnjak je rekao za MailOnline da je kupio paradajz u lokalnom supermarketu. Izgledao je i bio normalnog okusa. Wang, koji studira mehaniku na Shenyang Institute of Technology, i kupio je nekoliko komada paradajza 23. marta.

2. Zagrizao je jedan od njih, a kad je pogledao unutra , shvatio je da nema sjemena.

cudni-paradajz (2)

Osim toga, jezgro u sredini je imalo nalik jagode. On je pokazao ovaj fenomen svojim drugovima i nijedan od njih nije mogao to objasniti.

3. Wang je bio toliko impresioniran paradajzom da je odlučio da postavi slike na Weibo, kinesku mrežu ekvivalentnu Twitteru.

cudni-paradajz (3)

U postu, on je upitao: “Da li da nastavim da jedem ovaj paradajz ili ne?” Na kraju, Wang odlučio da ne jede jezgro koje je bilo nalik jagodi. Prema njegovim riječima, zadržao ga je nekoliko dana prije nego što ga je bacio. Wangov post je izazvao široku raspravu o tome šta se moglo dogoditi plodu pa da izgleda tako čudno.

4. Neki web korisnici su prokomentarisali da je paradajz možda genetski modifikovan, dok su drugi tvrdili da bi mogao biti rezultat unakrsnog oprašivanja.

cudni-paradajz (4)

Neki su čak kazali da bi paradajz mogao da ima tumor.

5. Wang, koji studira mehaniku, rekao je da paradajz kojeg je kupio u lokalnom supermarketu bio uobičajenog okusa i izgledao je sasvim normalno.

cudni-paradajz (5)

Poljoprivredni stručnjaci iz Kine za Centralnu televiziju su rekli da ono što je Wang vidio, nisu bile prave jagode – već je to bio dio paradajza koji je završio nalik jagodi.

6. U Weibo postu, Kineska centralna televizija je tvrdila da je paradajz možda patio od nedostatka hranjivih tvari tokom svog rasta.

cudni-paradajz (6)

Čak je i bilo moguće da je farmer iskoristio neke hormone voća, što je dovelo do toga da ima suvo, jagodičasto jezgro. Stručnjaci kažu da izgled paradajza ne bi trebalo da utiče na okus.

Izvor: instantpalma.com

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: