Objavljeno: 26.03.2016 u 10:20 | Bizarno, Zanimljivosti | Komentara:

Ovaj čovjek bio je klinički mrtav dva puta, i opisao je šta se dešava kada umremo

Od postanka čovječanstva, smrt nas istovremeno plaši i fascinira. Šta se dešava nakon nje niko ne zna, iako svi želimo da saznamo.

smrt (1)

Jedan čovjek koji je umro dva puta, oba puta na oko dva – tri minuta, odgovarao je na forumu Reddit na pitanja korisnika o svom iskustvu.

Prvi put ovaj čovjek je “umro” u saobraćajnoj nesreći, a drugi put od predoziranja analgeticima.

Ono što sigurno sve vas interesuje jeste kako zapravo izgleda kada je čovjek mrtav. Prema riječima ovog forumaša, smrt je kao “spavanje bez sna”.

- Nisam imao pojma šta se dešava, bio sam svjestan samo crne praznine. Bez misli, bez svijesti, bilo čega. Oba puta jednostavno “nisam bio prisutan”. Sve je bilo crno. Opisao bih to kao kad zadrijemate, kao kratki drijemež bez snova, kada se probudite i mislite da ste prespavali cijeli dan, a zapravo ste drijemali 15 minuta. Da mi ljekari nisu rekli da sam bio klinički mrtav, mislio bih da sam samo spavao – navodi ovaj korisnik Reddita.

Kako kaže, u trenutku kada je shvatio da će umrijeti, kroz glavu mu se nije odmotao film sa najboljim trenucima iz života, već je samo uspjeo da pomisli “O, sranje”, i – bilo je gotovo. Kako prenosi, prvo ide bol, a zatim ništavilo.

smrt (2)

Sigurno biste pomislili da se, kada je već dva puta preživio smrt, sigurno više ne boji? Evo šta on kaže na to:

Definitivno je se bojim manje. Sada znam da smrt nije ništa gora od spavanja. Kada umreš, prestaneš da postojiš, pa nema razloga da se oko toga brinete – kaže on.

I, na kraju, šta on misli – ima li života poslije smrti?

Dio mene se uvijek nadao da Bog i Raj postoje, ako ne to, onda neka slična sila veća od nas. Mislim, ko ne bi želio da nakon smrti ode u Raj. Međutim, još uvijek sam ateista, kao što sam i bio. Sada znam da Raj ne postoji – kaže on.

Smrt je smrt. Jednom kad si mrtav, to je to. Gotovo je – zaključuje na kraju forumaš.

Izvor: dnevno.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: