Objavljeno: 26.10.2016 u 11:55 | Slike, Zanimljivosti | Komentara:

Ova porodica je morala da sahrani svog malog sina. Kada su poslije 5 godina vidjeli lice ovog stranca, sve im je istog momenta bilo KRISTALNO jasno…

Porodica Dalton iz Virginije trebala bi da bude uzor svima nama, a evo zbog čega… 

porodica-dalton (1)

Iako priča američkog para Dejva i Džejn Dalton ima sretan kraj, ona je počela tragedijom. Godine 1984. oni su imali petero djece i očekivali su šesto, a onda su saznali da njihov nerođeni sin ima Downov sindrom. Znali su da će biti teško, ali riješili su da prihvate sve šta ih čeka.

Jedva su čekali da upoznaju sina i znali su da će ga voljeti kao i ostalih petero djece. No, nakon toga uslijedio je potpuni šok… Njihov 4-godišnji sin trebalo je da ode na jednostavnu operaciju. Međutim bio je alergičan na anesteziju i pao je u komu. Preminuo je u bolnici 3 dana kasnije, a oni su znali da moraju da se okrenu svojoj ostaloj djeci.

porodica-dalton (2)

Nakon nekoliko godina, porodične rane su polako počele da zarastaju. Preostalih petero djece je odraslo i krenuli su svojim putem. No, onda je uslijedilo čudno iskustvo 1990. godine. Džejn je tri noći zaredom sanjala isti san. Sanjala je da je bebi sa Downovim sindromom očajnički potrebna pomoć. To je shvatila kao znak i odmah sljedećeg jutra ona i suprug su pozvali sirotište.

Ispostavilo se da je jedna porodica aplicirala za mjesto u sirotištu. Tako su Daltonovi upoznali Bena, dječaka sa Downovim sindromom i defektom na srcu. Ubrzo je Ben morao na operaciju srca. Tada je uz njega bila cijela porodica, a operacija je na svu sreću dobro prošla.

porodica-dalton (3)

Ben je danas sretni 28-godišnjak.

Dzejn i Dejv su shvatili koji je njihov poziv. Oni su nastavili da usvajaju djecu sa Downovim sindromom.

Godine 1995. u porodicu je došla Emili, a nakon toga još jedna kćerka, Lani. Porodica je nastavila da raste, a Daltonovi su podizali svijest ljudima o djeci sa Downovim sindromom. Oni su saznali da siročad sa Downovim sindromom u Ukrajini teško nalaze domove, te su usvojili jedno dijete.

porodica-dalton (4)

Mala Anja je postala član porodice Dalton. Uskoro su Džek, Filip, Marina i Moli došli u porodicu. Tokom godina porodica je porasla i obuhvatala je ukupno 15 djece.

Zaista, svaka im čast.

Izvor: fokuzz.com

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: