Objavljeno: 16.02.2017 u 13:19 | Slike, Zanimljivosti | Komentara:

Ova djevojčica je prozvana za najljepšu djevojčicu na svijetu. Evo na šta danas liči (FOTO)

Tilen Blond počela je da se bavi modelingom još 2011. godine, a tada je bila samo djevojčica. Učestvovala je u mnogim foto sesijama, a zbog nje je pokrenuta najveća kontroverzna rasprava u svijetu modelinga.

djevojcica-model (2)

1. Njeni roditelji si francuske zvijezde, otac sportista Patrik Blond i majka glumica Veronika Lubri. Svoje dijete su uveli u svijet modelinga kada je imala samo 4 godine.

2. Sa njenim prodorno plavim očima i fotogeničnim licem, bilo je jasno da će izrasti u prelijepu ženu.

3. Mnogi su se pitali da li je svijet modelinga mjesto za tako malu djevojčicu poput nje.

djevojcica-model (3)

4. Mnoge zemlje su zabranile da djeca mlađa od 16 godina hodaju na pisti, jer se to hodanje smatra previše provokativnim.

5. Čak se i od mladih modela očekuje da svoj fizički izgled stave ispred svog zdravlja.

6. Na Blondoinom početku karijere bilo je veoma malo kontroverznosti.

djevojcica-model (4)

7. Do svoje desete godine fotografisala se za “Vogue”. Taj čin je bio više osuđivan nego prihvaćen jer je većina smatrala da su fotografije previše provokativne.

8. Mnogi su se složili sa psihologom Emom Grej: “Ova slika je antiteza onoga što bi djetinjstvo u našem društvu trebalo da bude. Dijete izloženo svijetu na ovaj način, a još uvijek nije spremno da se suoči sa njim, i sve ovo kako bi služilo potrebama odraslih.”

9. Mnogi su izrazili svoje mišljenje, čak i Unija majki čije se mišljenje isticalo.

djevojcica-model (5)

10. “Veoma smo zabrinuti zbog modne agencije koja predstavlja Blondovu, koja očigledno ne zna šta predstavlja, da li dijete ili odraslu osobu.” – objavio je njihov portparol.

11. Kao odgovor na kritike, Blondina majka je rekla: “Priznajem, i ja sam bila šokirana fotografijama. Ali da budem precizna, jedina stvar koja me je šokirala jeste ogrlica u vrijednosti od 3 miliona dolara koju je nosila.”

12. “Odbijam oko 3/4 ponuda.” – insistira Lubri. Barem se u nekim momentima trudi da vodi normalan život.

djevojcica-model (6)

13. Tada je bila tako mlada i nije mogla učestovati u kontroverznoj raspravi koju je nenamjerno stvorila.

14. Kako je odrastala, i dalje je ostala popularna, a sada je sve popularnija i na Instagramu.

15. “Omiljeni dio mog posla mi je upoznavanje novih fotografa i šminkera. Obožavam da isprobavam odjeću.” – rekla je ona za tinejdžerski “Vogue” 2015. godine.

djevojcica-model (7)

16. Takođe ima želju da bude glumica kao i njena majka, tako da se 2015. godine pojavljuje i u filmu “Belle & Sébastien: The Adventure Continues”

17. U nekim od kasnijih intervjua upitali su je kako je biti model u tako mladom dobu.

Odgovor je bio poprilično jednostavan i nije imao veze sa kontroverznim debatama koje je ona pokrenula.

18. “Kejt Mos je počela da se bavi modelingom kada je imala 15 godina, a to nije bilo tako davno. Tako da ne, nisam premlada. Ukoliko imate agenciju i ljude koji brinu za vas, onda je to savršeno!”

djevojcica-model (8)

19. U oktobru 2016. na Pariškoj nedelji mode intervjuisali su je iz “W” časopisa i upitali šta će raditi nakon tog okupljanja.

Dala je praktičan odgovor: “Otići ću kući da se odmorim i ići ću u školu.”

20. Ove godine ona puni 16 godina i definitivno je izrasla u pravu ljepoticu!

Izvor: fokuzz.com

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: