Objavljeno: 03.11.2017 u 14:18 | Bizarno, Zanimljivosti | Komentara:

OSJETIĆETE JEZU NIZ KIČMU: Žrtva moždanog udara, bez moći govora, čuo doktore kako razgovaraju o prodaji…

Pacijent moždanog udara koji leži paralizovan u bolnici je užasnut slušao kako doktori govore njegovoj porodici da neće preživjeti, a kasnije, između sebe, tiho razgovaraju o prodaji njegovih organa za bržu zaradu.

pacijent

Džimi Fric (43) je čuo svaku riječ, ali nije mogao da se usprotivi jer nije mogao da se pomjera ili da govori.

“Samo su moje uši i oči radile. Oni (doktori) su rekli mojoj djevojci da nema nade.“

Njegova skrhana porodica i prijatelji su došli da se oproste od njega nakon što su doktori tvrdili da su snimci mozga pokazali da “nema nikakve šanse“ da se izvuče.

Dok su oni okruživali njegov bolnički krevet, ljekari su upitali porodicu o mogućnosti doniranja njegovih organa kada umre, ne shvatajući da Fric takođe može da čuje taj razgovor.

On se na kraju oporavio nakon što je njegova porodica zatražila drugo mišljenje od drugog ljekara, koji je brzo shvatio da je Džimi Fric bio potpuno svjestan i da bi se mogao u potpunosti oporaviti.

Primio je kortizon kako bi se smanjio otok u njegovom mozgu. Trebale su tri nedelje da on bude u stanju da ispriča svoju priču o noćnoj mori kako je slušao doktore koji su pričali o prodaji njegovih organa.

On je sada pokrenuo zvaničnu tužbu protiv doktora zbog kršenja pravila time što su razgovarali o doniranju organa prije nego što je pacijentu otkazao mozak, izvještava The Local.

Wall Street Journal je nedavno objavio šokantan izvještaj o industriji skupljanja organa, tvrdeći da doktori redovno uzimaju organe od pacijenata dok su još živi. Novi američki propisi dozvoljavaju ljekarima da “injekcijom parališu pacijenta“ ako tijelo ne prestaje da se pomjera, kako bi “bezbjedno“ uklonili organe.

Često bolnica može zaraditi više novca od tijela, zbog skupljanja organa, nego što to mogu naplaćivanjem pacijentu čiji su život spasili. Ovo je naročito tačno u slučajevima kada pacijent nema osiguranje, i imaće poteškoće sa plaćanjem zdravstvenog računa.

Novi propisi su se pokazali kontroverznim među medicinskim osobljem, gdje su se mnogi anesteziolozi i medicinske sestre uklonili iz registra donora organa nakon što su svedočili tome da se ljudi grče i trzaju tokom operacija uklanjanja organa.

Međutim, Fric nije mogao čak ni da se grči i da se trgne kako bi doktorima stavio do znanja da može da ih čuje kako razgovaraju o tome šta da rade sa njegovim organima.

Fric, koji je doživio izliv krvi u mozak dok je bio sa svojom djevojkom i porodicom na arhipelagu u Geteborgu, sada je preduzeo pravne mjere protiv bolnce i zatražio da se ti doktori istraže po pitanju veza sa trgovinom organa na crnom tržištu.

Portparol bolnice je rekao da oni sarađuju sa istražiteljima kako bi u potpunosti otkrili šta se tačno dogodilo, i da bolnica još uvijek ne može da da zvaničnu izjavu.

Izvor: webtribune.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: