Objavljeno: 03.02.2015 u 13:26 | Slike, Zanimljivosti | Komentara:

Ona je bila debela i usamljena, a onda je napravila listu koja će vas oduševiti

Ona je riješila da promjeni svoj život iz korijena i u tome je uspjela! Djevojka iz Škotske Lora Lovson (26) napravila je ogroman preokret u svom dosadnom životu.

– Imala sam 23 godine i život mi je prolazio pred očima. Posljednjih pet godina provela sam opijajući se svakog vikenda i prejedajući se, a večeri sam provodila u svojoj sobi, igrajući Xbox – priča Lora.

Ona navodi da je pokušavala da shvati šta joj se dogodilo i kaže da je za svoje propuste krivila cijeli svijet.

– Posao mi je bio s*anje, moj život je bio s*anje, bila sam debela, tužna i usamljena – rekla je Lora, kojoj je novogodišnja odluka bila da izađe iz te rutine i učmalosti.

djevojka-lista (2)

Ona je riješila da napravi krupne promjene. Sastavila je listu od 300 izazova koje treba da ispuni.

Od tada, njen dosadan život se potpuno promjenio.

djevojka-lista (3)

– Smišljala sam izgovore dok nisam shvatila da jedino ja mogu da promjenim svoj život – naglasila je djevojka koja je ispunjavanje zadataka sa liste počela malim stvarima kao što su farbanje kose i uzgajanje povrća.

djevojka-lista (4)

Na njenoj listi kasnije su se ređali mnogo veći izazovi u odnosu na početak. Na njoj su zadaci poput hranjenja nosoroga, plivanje sa morskim psima, vožnja helikopterom, skok bandžijem, poseta nudističkoj plaži ili skok padobranom.

djevojka-lista (5)

Lora tvrdi da je danas puno srećnija. Smršala je 20 kilograma, više ne pije, hrani se zdravije, našla je bolji posao, udala se i stekla puno novih prijatelja.

djevojka-lista (6)

Do sada je ispunila 120 zadataka sa liste.

djevojka-lista (7)

Izvor: telegraf.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: